riskutbildning

Den obligatoriska riskutbildningen för B-körkort är sedan den 1 april 2009 utökad med en del om alkohol, droger och trötthet. Riskutbildningen omfattar nu två delar:

När du gör ditt kunskapsprov och körprov måste du ha gjort riskutbildningens båda delar och giltighetstiden får inte ha gått ut. Detta gäller även för dig som har haft ett körkort tidigare och ska göra ett nytt förarprov. 

Riskutbildningen del 2 kan genomföras hos oss på Gnesta Halkbana eftersom vi är godkända av Transportstyrelsen. Vi skickar uppgifter elektroniskt till Transportstyrelsen när utbildningen är godkänd.

Riskutbildning för motorcykel (behörighet A1 och A) kan inte tillgodoräknas för personbil.

Den nya tvådelade riskutbildningen som genomförs från den 1 april 2009 är giltig i 5 år från att du genomfört den, men giltighetstiden upphör att gälla samma dag som körkortet utfärdas.

Du kan själv välja i vilken ordning du genomför del 1 och del 2, men du ska vara i slutskedet av din förarutbildning när du gör del 2. Det beror på att det ställs höga krav när det gäller bland annat bedömning, värdering och förståelse av olika trafiksituationer. Dessutom måste du kunna manövrera bilen på ett säkert sätt.

I riskutbildningen del 2 ingår teori, säkerhetshall samt körning ute på halkbanan

Boka riskutbildning 2
(halkbanan)

Du har möjlighet att bli upphämtad och tillbaka körd från vår samlingsplats på Liljeholmstorget 42, framför Lidl.

Behöver du hjälp med bokningen och vill bestämma ett datum som passar dig, tryck då här och länkas till vårt formulär.

Vi hämtar gärna upp dig ifrån Gnesta Centralstation

Translate »