Säkerhetshall

Säkerhetshall

I våran säkerhetshall pratar vi om säkerhetssystem som bilbälten, däck, nackstöd, däckutrustning och airbags. 

Vi diskuterar specifika trafiksituationer, alkohol och droger, lösa föremål i bilen och annat som har betydelse för trafiksäkerheten.

 I säkerhetshallen blir det många aha-upplevelser och insikten om riskerna blir allt större .  Vi kommer att prata om mönsterdjupet på sommar- och vintervinterdäck ,samt när det är dags att sätta på sommar och vinterdäcken och var någonstans på bilen man ska ha de bästa däcken.

Vi kommer att se hur viktigt det är att ha rätt körställning för att undvika skada. Vi kommer även att få se hur viktigt det är med rätt last och att fel lastning kan skapa olycka.

Du kommer att få testa våran krocksläde där du kommer att få åka i ca 7 kilometer i timmen och plötsligt stanna för att se hur viktigt det är med bilbälte.

Du kommer även att få testa våran krockvåg för att få veta vad du kommer att väga när du färdas ex i 50 km/h. Du kommer även förstå vikten i att alla i bilen måste ha bilbälte.


Säkerhetshallen är en del utav riskutbildning del 2

Här ovan ser vi upplevelser från vår säkerhetshall. Vi ser bland annat Karim från Comviq, Han upplevde hur viktigt det är med bilbälte även i låg hastighet.

Translate »